Doraemon Kepala Tajam

Video ini menerangkan tentang pembelajaran huruf yang selalu pelajar keliru dalam pembacaan al-Quran iaitu huruf kepala tajam yang melibatkan huruf ﺝ ح خ & ﻉ غ dan huruf Doraemon tidur iaitu huruf ص ض ط ظ. Mesti anda tertanya-tanya  kenapa nama huruf kepala tajam & doraemon tidur. Setiap huruf hijaiyah ada huruf konsonan tersendiri, ada penceritaan & pergerakan untuk memudahkan anda mengingati tanpa perlu menghafal. 

Apa yang akan anda dapat :

  • Kenal semua huruf tajam kepala dan doraemon tidur dengan mudah dan senang

Siapa yang boleh belajar KOHUZ?

  • Terbuka kepada sesiapa sahaja yang mahu belajar al-Quran
  • Tiada had umur
  • Yang sibuk dengan kerja sehingga tiada masa untuk belajar mengaji
  • Jarak yang jauh untuk hadir ke kelas
  • Masih “merangkak-rangkak” dalam membaca al-Quran
  • Malu sebab dah berumur tetapi masih tidak tahu membaca al-Qura
1
Tajam
12 minit
Ustaz Zakaria akan menerangkan huruf hijaiyah yang diberi nama huruf tajam. Ia melibatkan 3 huruf iaitu huruf ﺝ ح خ . Setiap huruf ini ada penceritaan & pergerakan untuk memudahkan anda memahami tanpa perlu menghafal.
2
Kepala
14 minit

Ustaz Zakaria akan menerangkan huruf hijaiyah yang diberi nama huruf kepala. Ia melibatkan 2 huruf iaitu huruf ﻉ غ . Setiap huruf ini ada penceritaan & pergerakan untuk memudahkan anda memahami tanpa perlu menghafal.

3
Doraemon Tidur Bahagian : 1
14 minit

Doraemon tidur bahagian 1 menceritakan tentang huruf ص ض . Setiap huruf ini ada penceritaan & pergerakan untuk memudahkan anda memahami tanpa perlu menghafal.

4
Doraemon Tidur Bahagian : 2
11 minit

Doraemon tidur bahagian 2 ini melibatkan huruf ط ظ yang mana setiap huruf ini ada penceritaan & pergerakan untuk memudahkan anda memahami tanpa perlu menghafal.

Jadi orang pertama untuk berikan ulasan atau cadangan

Please, login to leave a review